Milutin Mladenović završio je Srednju muzičku školu „Josip Slavenski” u Beogradu, u klasi profesora Ivana Poparića i Centralnu srednju specijalnu muzičku školu pri Konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, u klasi profesora Aleksandra Fedorčenka i Andreja Djomina. Studije violončela diplomirao je na Moskovskom državnom konzervatorijumu Čajkovski, u klasi profesora Kirila Rodina, a magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Viktora Jakovčića i Relje Ćetkovića. Dobitnik je niza nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima učenika i studenata muzike. Nastupao je kao solista sa Simfonijskim orkestrom RTS, kao i na Međunarodnom čelo festu. Bavi se pedagoškim radom, kao profesor u muzičkim školama „Konjović” i „Vatroslav Lisinski”, a dugi niz godina i u Muzičkoj školi „Mokranjac” u Beogradu. Zaposlen je kao vanredni profesor na Katedri za gudačke instrumente na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde je do nedavno obavljao i dužnost šefa katedre.
Za više od deset godina, koliko se Milutin Mladenović bavi pedagoškim radom, njegovi učenici su osvojili preko 30 nagrada (uglavnom prvih), na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i na Festivalima muzičkih škola.
Dodeljena mu je nagrada „Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije“ za jednogodišnje istaknute pedagoške rezultate 2004. i 2014. godine.

Comments

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

fifteen − 3 =

Copyright © 2017
Design byLicej