Mira Aćimović – biografija

 

Mira Aćimović rođena je 19.01.1968. god. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u MŠ „Kosta Manojlović”, u klasi prof. Zorana Milenkovića. Studije violine nastavlja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Uroša Pešića. Master studije završila je na Slobomir P Univerzitetu.

U MŠ „Vatroslav Lisinski” zaposlena je od 1991. god. U tom periodu bavila se stručnim usavršavanjem, prisustvujući na više od 40 seminara. Kao predstavnik škole, učestvovala je u programu „Razvojno planiranje u muzičkim i baletskim školama”, „Samovrednovanje u muzičkim i baletskim školama”, u organizaciji Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Bila je vođa Tima za talentovane učenike u MŠ „Vatroslav Lisinski”.

Sarađivala je sa doajenima naše mzičke scene, dirigentima Borislavom Pašćanom, Mladenom Jaguštom, Darinkom Matić Marović i drugima.

U svojoj pedagoškoj praksi izvela je mnogo generacija. Mnogi od njenih učenika su nastavili svoje dalje muzičko školovanje. Đaci iz klase prof. Aćimović su na međunarodnim, saveznim i republičkim takmičenjima osvojili preko 40 nagrada. Od toga 22 prve nagrade, 4 specijalne nagrade i 6 laureata.

  1. godine Mira Aćimović proglašena je za „Nastavnika godine”.
  2. godine učenik iz klase prof. Aćimović je proglašen za Đaka generacije.
  3. godine kompanija „Yamaha“, u istraživačke svrhe, dodeljuje joj „Silent-violin”, nakon čega je njen izveštaj o tome poslat u centralu te kompanije.

U dugogodišnjoj karijeri nastavnika gaji praksu zajedničkih nastupa svih svojih učenika na Novogodišnjem koncertu klase. Veliki broj đaka iz klase prof. Aćimović predstavljao je školu na značajnim koncertima.

Comments

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

4 × two =

Copyright © 2017
Design byLicej