Nenad Mirić – biografija

 

Nenad Mirić, rođen u Beogradu, gde se i školovao, a na FMU magistrirao fagot 1979.godine. Još kao student je počeo da nastupa kao solista (sa različitim orkestrima više puta izveo koncerte za fagot Mocarta, Vivaldija, Džejkoba), kao orkestarski muzičar (fagotista Beogradske filharmonije od 1976-2002.) i član različitih kamernih sastava od dueta do noneta.

Od 2002. god. živi u Pančevu, gde u MŠ „Jovan Bandur” radi kao profesor fagota i kamerne muzike, a u Beogradu u MŠ „Vatroslav Lisinski” 2005. osniva klasu fagota.

Veoma posvećen pedagoškom radu smatrao je da muzička takmičenja i česti nastupi znatno doprinose razvoju učenika i to potvrdio na svim domaćim, kao i takmičenjima u Trstu, Krškom, Ljubljani, Varaždinu i Temišvaru.

Njegovi učenici su kao fagotisti i članovi kamernih sastava osvojili oko 600 nagrada, od čega 426 prvih i oko 40 naslova Laureata (od čega četiri puta u inostranstvu).

Zbog ovakvih rezultata često je pozivan za člana žirija svih domaćih i inostranih takmičenja (Trst, Ljubljana).

Kao član Udruženja UMBPS više puta je nagrađivan, a 2012. god. dobio je i nagradu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije.

Comments

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

14 − seven =

Copyright © 2017
Design byLicej