Home / Blog / Duvački instrumenti: Vera Ristić – biografija

Vera Ristić – biografija

Vera Ristić rođena je 4.9.1981. godine u Beogradu. Trombon je počela da svira sa 15 godina u klasi Mr. Gorana Odovića u MŠ „Stankovic”, koju je i završila. Studije trombona završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.
U toku njenog školovanja istakla se mnogobrojnim nastupima, posebno 1999. godine na Republičkom takmičenju – Specijalna nagrada, 2000 – laureat Smotre talenata u Sremskim Karlovcima.
Kao đak i student svirala je u Omladinskoj filharmoniji, a solistički kao, kao đak i student, nastupala je u Kolarčevoj  zadužbini, Galeriji Progres, atrijumu Narodnog muzeja itd.
Bila je angažovana kao honorarni saradnik Pozorišta na Terazijama (tri sezone), a 2008. počinje da radi kao profesor trombona u MŠ „Stanković” u Beogradu, a već duži niz godina honorarno je angažovana u MŠ „Josif Marinković” u Beogradu. Svoju delatnost širi i na rad sa kamrenim ansamblima.
Učestvuje u prezentaciji trombona kao solističkog instrumenta u Srbiji, kroz svoj pedagoški rad i solističke nastupe svojih učenika.
Kao pedagog na polju trombona i kamerne muzike Vera Ristic se u toku svog pedagoškog rada istakla izuzetnim rezultatima i to sa 90 nagrada i to 70 prvih nagrada i laureata na prestižnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.
U toku svog perioda edukacije i pedagoškog rada usavršavala se na majstorskim kursevima trombona najistaknutjih profesora u Evropi i svetu: Branimir Slokar, Sven Erikson, Dušan Kranjc, Mario Šincek…
U decebru 2015. godine uspešno je održala predavanje na temu „Plan usviravanja” na Zagrebackoj Muzičkoj Akademiji u okviru Međunarodnog seminara trombonista – TROMBONTUBIJADA.
Učestvovala u radu žirija za kamernu muziku.
U njenom predanom radu ističe se i dolazak prof. Branimira Slokara, koji je uspešno organizovala, a to je bio prvi put da profesor Slokar kao predavač dolazi u Srbiju.

Comments

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

17 − fourteen =

Copyright © 2017
Design byLicej